• Egyéb kategória

BL közvetítések, 8. forduló

A Bajnokok Ligája nyolcadik fordulója után egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet következik, a legnevesebb kupasorozat február közepéig búcsúzik a szurkolóktól és a csapatoktól. A nyolcadik forduló igen hosszúra sikeredett, ugyanis szerdán veszi kezdetét és egészen jövő hét keddig tart. Mielőtt belemerülnénk a soron következő párosításokba nézzünk kicsit körbe, hogy mi is történt a hetedik fordulóban.

Az “A” jelű csoportban a THW Kiel bosszút állt az első fordulóban elszenvedett vereségéért a Zágráb ellen. A meglepetések fordulójában akkor a horvát csapat két gólos sikert aratott a német sztárcsapat ellen, most a Flensburgtól igazolt Steffen Weinhold hathatós gólgyártásának köszönhetően hét gólos hazai győzelem született. A THW Kiel továbbra is vezeti csoportját, de mögötte két ponttal lemaradva a francia fővárosiak loholnak. A harmadik helyen a spanyol La Rioja csapat áll, akik a Meshkov Brest otthonában értek el egy 33:33-as döntetlent. Egy pontos lemaradásban követik őket a Zágráb csapata, akik mögött szintén egy ponttal lemaradva a Brest csapata következik, az utolsó helyen az egyetlen győzelemmel álló Metalurg Skopje áll.

A “B” jelű csoport eredményeit fürkészve meglepetésre eredményről nem tudunk beszámolni. A Barcelona tizenhárom gólos sikert aratott hazai pályán az Alingsas ellen. A rendkívül gólgazdag mérkőzésen a Barcelona 42 találatig jutott, ebből 12 gólt az ex-veszprémi Kiril Lazarov tett be a közösbe. Lazarov ezzel a parádézásával átvette a vezetést Momir Ilic előtt a góllövő listán 57 találattal, néggyel előzi meg a szerb bal átlövőnket a macedón jobb átlövő. A csoportot vezető Barcelona mögött három ponttal lemaradva a Kolding csapata következik, akik azzal a Flensburggal csaptak össze Németországban most, akik ellen meglepetésre az első fordulóban 14 góllal győzni tudtak. A Flensburg revansot akart és tudott venni, de “csak” hét gólos győzelmet tudtak aratni a terepruhások ellen. A Flensburg a győzelmével két pontra közelítette meg a Koppenhágát. A negyedik helyen csupán egy ponttal lemaradva a lengyel Wisla Plock áll, az ötödik és hatodik helyen az egy-egy győzelemmel álló Alingsas és Besiktas tanyázik.

A mi csoportunkban nem történtek meglepetés eredmények, ennek köszönhetően a csoporton belül nem történtek változások. Az első helyen továbbra is veretlenül a Veszprém áll, a második helyen a Celje otthonában két ponttal diadalmaskodó Vardar Skopje, a harmadikon a Montpellier otthonában négy góllal győzni tudó Löwen áll. Soron következő ellenfelünk csak egy pontos lemaradásban van a második helytől, de a Vardar Skopje egyenlőre úgy tűnik, hogy továbbra is tartani tudja a második helyezését, ugyanis az orosz medvék közel sem akkora falat, mint amekkora mi lehetünk majd az oroszlánok számára. A negyedik helyen a hat pontos Montpellier áll, a már kiesőnek számító ötödik helyet két ponttal lemaradva a szlovén Celje bitorolja, az utolsó helyen az eddig összesen egy döntetlenig jutó Chekhovskie Medvedi tudhatja magáénak.

A “D” csoportban nem várt izgalmak ütötték fel a fejüket. A csoportot továbbra is a szintén 100%-os Kielce vezeti, de csak egy győzelemnyire van tőlük a MOL-Pick Szeged csapata. A Szegednek reális esélye van megnyerni a csoportot, ugyanis a soron következő mérkőzésén több, mint öt góllal kellene vernie a Kielcét hazai pályán, valamint a többin nem szabad kikapnia. A Kielce megverése Szegeden szép teljesítmény lenne és ezzel együtt a csoport második helynek is nagy öröm lenne a Tisza-partján. Az első két csapat már biztos, mögöttük viszont hatalmas hajrá várható. A harmadik helyen az öt pontos Aalborg áll, akik hazai pályán hozták a nyakukra a Dunkerque-t. A negyedik és ötödik helyen az egyaránt négy ponttal álló Zaporozhye és a Dunkerque áll, az ukránok csak a jobb gólkülönbségüknek (4 gól!) köszönhetik azt, hogy még a továbbjutó helyen állnak. Az utosló helyen három ponttal a Schaffhausen várja a folytatást.

Az elkövetkező fordulóban a nyitómérkőzést a La Rioja játssza a THW Kiel ellen. A szerdán 19:30 órakor kezdődő derbi Kiel elsőséget jelez előre, de nem veheti félvállról a mérkőzést Gislasson csapata, ugyanis eddig háromból három győzelmet szerzett otthon a spanyol együttes, igaz a két “nagyágyú” még várat magára. Az első igazán érdekes mérkőzésre szombaton kerül sor. A “D” csoport sereghajtói közül A Dunkerque otthonába fogadja a Zaporozhye csapatát, majd rögtön utána kezdődik a “Hét mérkőzés”-ének kikiáltott Szeged-Kielce is. Előbbit az ehfTV.com-on, utóbbit pedig a DIGI Sport 1-en láthatja élőben a nagyérdemű. Sajnos ezen a héten nem halmoz el minket a DIGI Sport, ugyanis csak a két magyar csapat küzdelmeit tekinthetjük meg élőben a két csatornán. A mi csoportunk összes mérkőzése szombaton kerül megrendezésre, ráadásul gyors egymás utánban. Előbb a Chekhovskie fogadja a Vardar Skopjét, ezt követően pedig a Celje – Montpellier mérkőzést lehet megnézni. Este kilenc órás kezdettel pedig jön a nap utolsó mérkőzése a Löwen-Veszprém, igazi csemege… A zárónap ezúttal nem a vasárnap lesz, hanem a kedd. A forduló zárómérkőzése a Zágráb-Párizs csata lesz, december 9-én.

You may also like...