• Egyéb

“Még a bajnoki döntőre koncentrálunk”

A Szeged elleni bajnoki döntő első felvonásán vagyunk túl és ugyan az első félidőben kicsit akadozott a támadójátéka a Veszprémnek és ennek köszönhetően három gólos előnyre tett szert a Tisza-parti város csapata, a második játékrészre egy sokkal összeszedettebb Veszprém lépett pályára aki hamar megmutatta a vendégeknek, hogy itt és most nem nyerhetnek. Az első játékrészben 12 gólig jutó hazaiak a másodikban 17-et vágtak a Szegednek, míg Juan Carlos Pastor csapata jelentősen visszaesett, az első félidei 15 gólhoz képest csak 8-at lőttek a második játékrészben. Hogy az első félidei meglepő siker szállt-e a szegedi fejekbe vagy pusztán csak elfáradtak, esetleg nem tudtak a Veszprém ritmusváltására reagálni és emiatt estek ennyire vissza azt nem tudom. Egy biztos, a két nyertes meccsig tartó csatában egyel közelebb került a Csapatunk az újabb magyar bajnoki címhez. A mérkőzést követően Iváncsik Gergőt, Mikler Rolandot és Lékai Mátét kérdeztük.

Az első játékrész felénél, 8:6-os vezetésnél mi történt a Csapattal, hogy a Szeged magához tudta ragadni a vezetést?

Iváncsik Gergő: Volt egy picike áramszünet, most már pár alkalommal játszottunk egymás ellen oda-vissza, igazából ismeri a két csapat egymást oda-vissza, úgyhogy újat nem tudtunk egymásnak mutatni. Egy picit megleptek a szegediek minket itthon, nem igazán úgy mentünk bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna. Előjöttek olyan hibák, amik eddig nem nagyon, főleg védelemben, amiket ebben a másfél-két napban muszáj lesz megoldanunk.

Kevesebb, mint egy hónapon belül negyedszerre fog egymással összecsapni a két csapat. Meg tud még lepni Titeket bármivel is a Szeged?

I.G.: Nagyon nagy újdonságok nem fognak történni, de mivel Szegeden lesz a mérkőzés, abban biztosak vagyunk, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat.

Veszprémbe igazolásod óta ez volt az ötödik alkalom, hogy a korábbi csapatod ellen léptél pályára, de a múlt héten tértél először vissza a Tisza-parti városba. Milyen érzés volt?

Mikler Roland: Kellemes érzés volt. Amióta eljöttem onnan, azóta arra a mérkőzésre készültem kimondottan egy különleges élmény volt.

Az első félidőt követően a másodikban már Te léptél a pályára a horvát csapattársad helyett. Ez tervezett volt?

M.R.: A mérkőzés úgy alakult, hogy az első félidőben több gólt kaptunk, mint szerettünk volna. Ez nem feltétlenül a kapustársam teljesítményét tükrözi, hiszen azt gondolom, hogy jól védett és extrákat is bemutatott. Komplexen, a védekezésünk volt lazább, mint ahogy kellett volna, de nagyon örülök, hogy a második félidőben átkapcsoltunk és egy nagyon komoly védőteljesítményt tudtunk a pályára tenni és ezzel együtt jött a támadójáték feljavulása is.

Jövő héten ismét Szegedre utaztok, ahol akár bajnokok is lehettek. Mit gondolsz, mi lesz annak a meccsnek a kimenetele?

M.R.: Nyilván győzni megyünk, ez nem is kérdés. Hogy mi lesz a végkimenetele azt majd meglátjuk. Hogy ha úgy tudunk játszani, ahogy az előző mérkőzésen Szegeden tettük, illetve itt a második félidőben, akkor az az érzésem, hogy van esélyünk két mérkőzésen lezárnunk a bajnokságot. Ha nem és annyi hibával játszunk, mint az első félidőben itt, akkor kevés lesz a sansz. Erre készülünk, mindenkinek azt kell a fejébe tudatosítani, hogy nem szeretnénk harmadik mérkőzést és ott tényleg 200 %-al kell küzdenünk.

A Csapatban az eddig pályára lépők közül egyedül neked nincs még lőtt gólod. Ha lesz ár sansz, akár egy szorosabb eredménynél is, akkor megpróbálkozol vele, vagy inkább a biztosabbra mész és passzolsz?

M.R.: Nem gondolom, hogy meg fogom próbálni, nem az a dolgom, hogy gólokat lőjek. Lőjenek azok, akiknek ez a dolguk.

Először nyertél magyar kupát, lettél SEHA bajnok, lehetsz magyar bajnok és először léphetsz pályára a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe. Gondoltad volna, hogy az első évedben minderre lehetőséged lesz?

M.R.: Igen, gondoltam. Ezért igazoltam ide!

2012-ben, az utolsó szegedi évedben volt példa arra utoljára, hogy a Veszprém vereséget szenvedett a Tisza-parti várostól a bajnoki döntőben. Idén megismétlődik ez?

Lékai Máté: Nagyon nagy mérkőzésre számítok, a Szegednek is az utolsó hazai mérkőzése lesz, nyilván mindent megtesznek majd azért, hogy egyenlítsenek a döntőben, úgyhogy úgy készülünk, hogy élet-halál lesz.

Először nyertél magyar kupát, lettél SEHA bajnok, lehetsz magyar bajnok és először léphetsz pályára a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe. Gondoltad volna, hogy az első évedben minderre lehetőséged lesz?

L.M.: Ne kiabáljuk el, még csak 1:0 van a bajnoki döntőben. Nyilván a célkitűzések ezek voltak, hogy bármelyik sorozatban elindulunk, ott az első helyen szeretnénk végezni. Van ahol ez nagyon nehéz, van ahol ez így utólag visszagondolva kicsit könnyebb volt, de azért edzettünk, azért hajtottunk, hogy elérjük mindegyik sorozatban az aranyérmet.

Az öltözőben beszédtéma már a kölni négyesdöntő?

L.M.: Nem, még a bajnoki döntőre koncentrálunk. Maximálisan csak arra, hiszen egy vagy még kettő meccs hátra van belőle. Mindig az adott mérkőzésre kell összpontosítani, mert különben rosszul is kijöhetünk abból az összecsapásból.

You may also like...