• Egyéb kategória

BL közvetítések, Final4

Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy jelen cikk megírásának abszolúte semmi értelme nincs. Aki Európában, de nem túlzok ha azt írom, hogy a világon szereti a kézilabdát annak a következő két nap programja biztos fejből megy. A világ klub kézilabdázásának legnehezebb bajnokságának a végjátéka következik, a Kölnben megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája négyesdöntője, azaz a Final4.

Ezúttal a négyesdöntő igen erősre sikeredett, hiszen a Bajnokok Ligája alapszakasz négy csoportjának a győztese jutott el végül erre a megmérettetésre és egyik csapat sem első alkalommal vendégeskedik a német nagyvárosban. De nem csak ezek az érdekességek történtek a holnap kezdődő elődöntök előtt:

  • 5 egymást követő négyesdöntőjén vesz részt Gudjon Valur Sigurdsson, mindezt négy különböző csapattal: 2011 Rhein-Neckar Löwen, 2012 AG Köbenhawn, 2013-2014 THW Kiel, 2015 FC Barcelona. Az öt alkalomból azonban egyszer sem sikerült győznie.
  • 11 csapat jutott el eddig Kölnbe: Kiel és Barcelona (5-5 alkalommal), Ciudad Real/Madrid (3 alkalommal), Hamburg, Veszprém, Kielce (2-2 alkalommal), Berlin, Löwen, Flensburg, Koppenhága, Medvedi (1-1 alkalommal).
  • 12. alkalommal (beleértve az idei évet is) játszik a Barcelona BL elődöntőt, őt a Kiel (11), a Veszprém (5) és a Kielce (2) követi.
  • 19 nemzet kézilabdásai képviselik magukat a pályán (GER, ESP, HUN, POL, CRO, NOR, SWE, CZE, DEN, ISL, SRB, TUN, FRA, MKD, BLR, QAT, IRI, SLO, BIH)
  • 357 gólt kapott a Barcelona az elmúlt 14 mérkőzésén, ezzel a legjobbnak mondható a védelme a Final4 résztvevői között.
  • 466 gólt lőtt a Barcelona az elmúlt 14 mérkőzésen, ezzel a legjobbnak mondható a támadójátéka a Final4 résztvevői között.
  • 8765 gól született eddig az idei évben, 657 a három kvalifikációs tornán, 6816 a csoportkörben, 850 a nyolcaddöntőben és 442 a negyeddöntőben.

A száraz számok, tények azonban mit sem érnek már ilyenkor. Érdekesek, hmmm-ög rá egy kicsit az ember, de ez az a két nap, amikor bármi megtörténhet. Példának okáért nézzük csak a tavalyi évet, amikor is a Flensburg lett végül a győztes. Senki sem gondolt rájuk, és mégis két olyan mérkőzés után lettek bajnokok, amire tényleg csak elégedetten lehet az ujjainkkal csettinteni.

A tavalyi évben nem sok babér termett a Veszprémnek, ami egyértelműen a szombati elődöntőnek tudható be, de a vasárnapi helyosztó is hagyott maga után kívánni valókat bíráskodás szempontjából. Az idei évre egy erősebb és talán motiváltabb csapat utazott Kölnbe és ugyanez elmondható a szurkolókról is, akik tavaly belakták a Lanxess Arénát és idén be is akarják azt tölteni a hangjukkal.

Már csak két mérkőzés kell ahhoz, hogy az év elején kitűzött célt elérje a Csapat. A két legnehezebb mérkőzés, a két legnehezebben behúzható győzelem.

You may also like...