Az Egyesületről

cimer-latin-evszam

Az ÉpítőBrigád Kézilabda Szurkolók Egyesülete a világhírű veszprémi férfi kézilabda klub szurkolóinak összefogása érdekében jött létre 15 alapító taggal.

Az alapítók egytől-egyig jó barátságban vannak egymással, több közös utazáson vettek már részt és évek óta tervezgették egy egyesület létrehozását, hogy ezzel könnyebben álljanak ki az érdekeik mellett, szervezzenek közös utazásokat az idegenbeli mérkőzésekre. Az Egyesület céljait az Alapszabályunkban is rögzítettük:

  • a veszprémi férfi kézilabda klub szurkolóinak összefogása;
  • a szurkolás feltételeinek javítása, a szurkolás egységesebbé tétele;
  • a szurkolók idegenbeli mérkőzésre történő utaztatása, az utazás és a szállás megszervezése;
  • a szurkolók részére egyéb szabadidős tevékenységek (családi napok, ankétok, közönségtalálkozók, élménybeszámolók) szervezése;
  • jótékonysági akciók szervezése;
  • a szurkolók és a vezetők, játékosok közötti kapcsolat elmélyítése;
  • a szurkolók színvonalasabb tájékoztatása;
  • internetes honlap működtetése;
  • kapcsolattartás hazai és külföldi szurkolói klubokkal;
  • helyi szintű társadalmi munkákban való aktív részvétel.

Egyesületünk 2013. augusztus 3.-án, Balatonalmádiban egy kellemes szezonnyitó bográcsozással egybekötött Alakuló Közgyűlésen alakult meg. Az Alapító Tagok névsora:

A megalakulás után a Veszprémi Törvényszéken leadott dokumentumokban több hibát is feltártak, így kénytelenek voltunk egy újabb Közgyűlést összehívni. Az újabb Alakuló Közgyűlésre 2013. október 20.-án került sor, ekkor nem bográcsozással kötöttük egybe a megalakulást, hanem Zágrábba utaztunk, hogy szeretett csapatunknak ott szurkolhassunk egy Bajnokok Ligája mérkőzésen. Csaknem 1200 szurkolóval együtt örülhettünk akkor a helyszínen a veszprémi csapat győzelmének.

A zágrábi utazás nem csak a kézilabdázók sikerét hozta, hanem a miénket is. 2013. november 25.-én levelet kaptunk a Veszprémi Törvényszéktől, hogy 3473. számon bejegyzik az Egyesületünket. Ennek megfelelően 2013. december 11.-én nyilvántartásba vették az ÉpítőBrigád Kézilabda Szurkolók Egyesületét és elkezdhettük céljaink megvalósításán dolgozni. A céljaink megvalósításának érdekében támogatókat keresünk.

Egyesületünk címerében igyekeztünk ötvözni a város nevezetességeit a kézilabdával. A címer központi eleme a Szent István völgyhíd, ami fölött kapott helyett a veszprémi Vár. A Viadukt alatt a valóságban a Séd folyik, a címerben a kék ég és egy pajzs kapott helyet, a pajzsban Marian Cozma mellszobra található, talpazatában az Egyesület alapítási évével.